Israel /Iran

Flera experter tror att Israel kanske kommer att attackera Iran detta året. Från olika håll tjatas om oro över att Iran försökt eller försöker skaffa kärnvapen. Detta försöker de skrämma upp alla med i samma gamla stil som tex inför Irak invationen. Det är dock väldigt konstigt att det är okej för länder som USA och Israel själva att ha kärnvapen men inte Iran. Och som en påminnelse så är det ju faktisk endast USA i världshistorien som använt sig av kärnvapen i krig. Senast ens Iran startade ett krig var i början av 1700-talet. När krigade Israel senast?eller USA? "Det finns en stat som slagit världsrekord i tillåtelser för IAEA-inspektioner, i enlighet med icke-spridningsavtalet: Iran – medan Israel portat varje inspektör och vägrat skriva under avtalet"
"IAEA:s senaste rapport säger ingenting utöver det som varit känt i fem år: att alla tecken på ett iranskt kärnvapenprogram försvinner spårlöst efter 2003 – om det fanns ett sådant program lades det ner det året."
Vad den egentligen anledningen är att de vill attackera Iran kan man ju spekulera om och den anledningen kommer de aldrig säga högt.. Som sagt jag hoppas inte det blir nåt av med dessa hot.

Titta på denna video och sprid vidare/ dela den!
För fred!Titta också in på kampanjens hemsida :http://www.indiegogo.com/israeliran
Nya bilder på kattungarna 5 veckor minus 1 dag =)

Black CadillacOch lilla Shirley Lee

Ny bilder på bebisarna 4 veckor..


Lilla Susie Q
Några kemikalier att undvika.....för naturens skull och vår...Regeringen har utlovat att man mellan 2011-2014 ska sätta fokus på kemikalier i vår vardagsmiljö. Det handlar om ämnen som finns i allt från Schampon till leksaker och trädgårdshandskar. När forskaren Delilah Lithner vid Göteborgs universitet exempelvis undersökte 83 slumpvis utvalda plastprodukter och syntetiska textilier visade det sig att en tredjedel släppte ifrån sig ämnen som var akut giftiga. Fem av tretton produkter som var avsedda för barn var giftiga, till exempel badleksaker och flythjälpmedel som uppblåsbara armkuddar.

Här är några ämnen att undvika:

Bisfenol A
Hormonstörande. Undvik plaster som innehåller bisfenol A. Produkter som innehåller ämnet är ofta märkta med förkortningen PC eller med en 7:a i triangel. När det gäller återvinningstriangeln finns en bra ramsa: 4, 5 1 och 2, resten giftigt låt det stå.
Värm inte mat i plastbehållare i mikrovågsugnen. Byt ut gamla och repiga plastburkar.


Triklosan

Besläktat med miljögiftet dioxin som klassas som miljöfarligt. Köp tandkräm som inte innehåller Triklosan, undvik produkter som kallas antibakteriella.


Ftalater

Finns många olika sorter, varav vissa är reproduktionsstörande.Undvik hygienprodukter med kraftigt konstgjorda dofter. Kika på www.healthytoys.org som gjort en genomgång av leksaker med ftalater. Ftalater är svåra att undvika eftersom de inte måste uppges i en produkts innehållsdeklaration. Beståndsdelar som alcoholdenat och parfym indikerar att de finns där. Byt ut duschdraperier av pvc-plast och ersätt med polyester eller naturfiber. EU begränsar sedan 2007 användningen av sex hälsofarliga ftalater i leksaker.


Perfluorerade ämnen

Sannolikt reproduktionsstörande och kan vara cancerframkallande. Undvik produkter med non-stickbeläggningar som teflon. Ta det lugnt med fett och snabbmat. Förpackningarna till hamburgaren och mikrovågspopcornen kan vara behandlade med ämnet.


Flamskyddsmedel

Ansamlas i miljön och kroppen ochman vet inte hur hälsofarliga de är. Vanliga tillsatser för att hämma brandrisken och används bland annat i textilier mm. Använd produkter av naturfiber som fria från kemiska ämnen och naturligt brandhämmande. Damma och dammsug ofta för att hålla dem borta. Mesta av

Text lånad från: http://www.miljo-utveckling.se

Finns det nåt bättre än dansk musik...? Nje inte just nu...Rasmus Seebach nya album är så fruktansvärt bra. Det är inte en eller två låtar på skivan som är bra utan i stort sett alla, så fin musik och underbara texter. Tyvärr släpps den inte förrens i April i Sverige men rekommederar er som kan och vill att lyssna....

 
Visdom
Movitz firar ett års dag!

Tusen tack Anette med familj för fina bilder!!

Kattungarna 3 veckor

Nya 3 veckors bilder på kattungarna på deras sida,
här nedan Black Cadillac med sina vackra vackra blå ögon...
 


Visdom
Spinnmaskinen Falcor

Lite nya bilder på Falcor har det hunnit bli idag också han är nu 5 månader gammal och närmar sig en vikt på 4 kg. Dagens vikt på Pensiero var 7,7 kg får hoppas på att lilla Falcor växer och blir lika stor.
Vårsol och frallor..

Idag har det bakats morotsfrallor för recept titta längre ner på sidan. Och nu ut och passa på att njuta lite av det fina vädret. =)
Recept Morotsfrallor

25 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl linfrön (det går också bra med solroskärnor el båda)
1/2 msk salt
1 msk agavesirap
2 finrivna morötter
14 dl dinkelsikt
1 ägg till penslingen

Smula jästen i en bunke. Häll vattnet (fingervarmt 37 grader) över och rör så att jästen löser sig.
Häll i alla övriga ingredienser utom mjölet om rör om. Häll i mjölet lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt i 40 minutet. Knåda sen degen på mjölat bakbord tillsätt ev mer mjöl om det behövs. Forma degen till 20 stycken bullar lägg på smord bakplåt och låt jäsa igen övertäckta i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med ägg och strö över lite frön tex solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Barnens favorit!!