Hemgjord yoghurt <3
Enkelt och super gott!!!

Egengjord yoghurt med rostade pumpakärnor och solrosfrön. Till det lite blåbär och en skvätt honung.
Detta använde jag till min yoghurt:

KORKEN glasburk från ikea 1,8 liter
Stek termometer
1,5 liter opastöriserad mjölk direkt från bonden
Gryta i rostfritt
Rostfri vispskål
Rostfri vispskål
Liten tallrik
Yoghurt som starter. (Arlas ekologiska mild yoghurt använde jag)
En Ugn
En Ugn
Så här gör du:

1. Häll i mjölken i grytan, sätt på full värme och i med stektermometern. När stektermometern visar 95 grader ta av grytan från plattan.


2. När termometern visar 43 grader några centimeter från ytan (cirka 3cm ) häll över lite av mjölken i en vispskål och häll sedan i något mer än en deciliter av din valda yoghurt och blanda runt. Häll sedan tillbaks blandningen i glasburken där resterande mjölk finns. Blanda igen.
( När du ser att termometern börjar närma sig 43 grader sätt då på din ugn på 55 grader)
( När du ser att termometern börjar närma sig 43 grader sätt då på din ugn på 55 grader)
3. När yoghurten är ordentligt blandad sätt in glasburken i nedre delen av ugnen, jag brukar sätta en liten tallrik över burken. Stäng sedan av ugnen.
4. Låt burken stå över natten i ugnen. På morgonen rör du runt yoghurten så den får fin konsistens. Ställ sedan in den i kylen och stäng locket.
Yoghurten är sedan klar att ätas <3
Yoghurten är sedan klar att ätas <3
Smaken blir mild och god helt enkelt underbar!
Ursäkta eventuella stavfel i denna text då den skrev som hastigast ;)