Idag har det bakats bröd





För att slippa alla köpebröd med tillsatser och socker mm så är det bästa att baka själv.  Idag bakade jag ett av våra favorit bröd, brödet är väldigt enkelt att göra bara blanda ihop tar endast några minuter och sedan in i ugnen och gräddas, brödet är mättande och saftigt, går också jätte bra att frysas. Barnen gillar också detta bröd.
Här kommer receptet:

2,5 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl bovete mjöl
1,5 dl dinkelsikt
1 dl fyrkornskross
0,5 dl vetegroddar
1/2 tsk havssalt
2 tsk bikarbonat
1 msk blandade brödkryddor
0,5 liter ekologisk filmjölk
0,25 dl agavesirap

Blanda alla torra ingredienser rör sist ner filen och sirapen, häll smeten i en brödform, häll solroskärnor över  grädda cirka 50 minuter i mitten av ugnen i 175 grader lägg sedan bakplåtspapper över brödet och fortsätt att grädda cirka 20 minuter till. Låt svalna och skiva sedan brödet och eventuellt frys in.
Ingredienserna går givetvis att bytas ut till gluten och laktosfria alternativ.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback